Health <- بازگشت

تمرکز ترکیه بر هوش مصنوعی؛ ارتقای شغلی برای نسل زد/ ترجمه از پروین آزاد

دیلی صباح، ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۴ ( Daily Sabah)

مطالعه اخیری که شامل ۹ کشور از جمله ترکیه است، نشان می دهد که در این کشور از هر پنج نفر ، دو نفر می خواهند کسب و کار خود را داشته باشند.  موسسه ی پرپلی (Preply) مطالعه ای در مورد چشم اندازهای میان نسلی و عادات یادگیری آنها، با مشارکت ۵۴۰۰ نفر  در کشورهایی مانند ترکیه، آرژانتین و مکزیک انجام داده است.

در ترکیه، ۳۸ درصد از شرکت‌کنندگان، یا تقریباً دو نفر از هر پنج نفر، راه‌اندازی استارت آپ را از جمله سه هدف اصلی شغلی خود قرار داده‌اند. جوانان ترک با روندهای جهانی همسو شده اند، زیرا تقریباً از هر دو نفر یکی ثبات مالی را به عنوان هدف اصلی شغلی خود قرار داده است. علاوه بر این، از هر پنج شرکت‌ کننده، دو نفر، دستیابی به هدفشان را به عنوان سومین هدف شغلی خود رتبه‌ بندی می‌کنند.

این مطالعه که اولویت‌های نسل زد و هزاره‌ها را بررسی می‌کند، ثبات مالی را به عنوان مهمترین هدف در همه کشورها و گروه‌های سنی شناسایی می‌کند. در سطح جهانی، ۶۴ درصد از نسل هزاره و ۵۹ درصد از پاسخ دهندگان نسل زد، ثبات مالی را به عنوان هدف اصلی زندگی خود رتبه بندی می کنند.

در ترکیه، هر دو نسل، به طور مشابه،  پیشرفت شغلی و سپس ثبات مالی را به عنوان تمرکز اصلی خود بر می شمارند. پیرو ثبات شغلی و مالی، جوانان ترکیه ای بیشتر می خواهند با خانواده و دوستان وقت بگذرانند و همچنین برای حفظ سلامت خود به فعالیت های فیزیکی بپردازند. از طرف دیگر، برای اغلب جوانان ترکیه  داشتن یک "رابطه عاشقانه مهم" از اهمیت چندانی برخوردار نیست و تنها ۱۵درصد آن را قابل توجه می دانند.

این مطالعه نشان میدهد که چگونه در سطح جهانی، کارشناسان به دنبال رشد شخصی هستند. یافته‌ها حاکی از آنست که ۲۹ درصد از کسانی که در صدد بهبود مهارت‌های خود هستند، یادگیری یک زبان جدید را در اولویت قرار می‌دهند، انتخابی که از سایر راهبردهای پیشرفت مانند استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی (AI) یا افزایش مهارت‌های فناوری پیشی گرفته است.

یادگیری زبان از دیرباز به عنوان کلید رشد شخصی و حرفه ای شناخته شده است که در ضرب المثل ترکی "Bir lisan, bir insan" (یک زبان، یک انسان) منعکس شده است.

هوش مصنوعی از دیگر نکات مهم مورد توجه  بود. هر دو نسل زد و هزاره " یادگیری نحوه استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی" را، پس از یادگیری زبان به عنوان دومین مهارت مورد علاقه خود اعلام کردند. ارتقا مهارت های فناوری و مهارت های رهبری به ترتیب در مقام سوم و چهارم توجه بودند.

برابر داده های مطالعه ی انجام شده، ۵۴ درصد از شرکت کنندگان، برای انجام کارهایشان، فعالانه از ابزارهای هوش مصنوعی مانند چت جی بی تی  استفاده می کنند. این رقم در میان نسل زد به  ۵۹  درصد رسیده که از رقم ۵۰ درصدی میان هزاره ها پیشی گرفته است.

در ترکیه، ۶۱ درصد از شرکت‌کنندگان از ابزارهای هوش مصنوعی استفاده می‌کنند. این کشور پیشرو بکارگیری هوش مصنوعی و از کشورهایی مانند ایالات متحده، آلمان، ژاپن و کره جنوبی پیشی گرفته است.

در سطح جهانی، مردان بیش از زنان از فناوری هوش مصنوعی استقبال می کنند. ۶۱ درصد از پاسخ دهندگان مرد، و در مقایسه ۴۱ درصد از زنان به طور فعال از هوش مصنوعی استفاده می کنند . برای تبحر در استفاده اینگونه فناوریها ، ۲۵ درصد مردان  اقدام به آموزش میکنند، در حالی که تنها ۱۹ درصد از زنان تلاش های مشابهی را دنبال کردند.  

این مطالعه همچنین نشان داد که بطور عام ، از هر ۱۰ نفر، هفت نفر اهمیت بیشتری به داشتن یک شغل ارضا کننده و ارزشمند به جای صرفا ثبات مالی میدهند. در ترکیه، ۶۸ درصد از شرکت کنندگان، در مقایسه با سال گذشته، تمرکز بیشتری بر یافتن کاری که برای آنها شادی آور و هدفمند باشد، دارند.

اولویت دادن به سلامت جسم و روان به طور قابل توجهی افزایش یافته است۰ حدود ۶۵٪ از شرکت کنندگان در این مطالعه اظهار کردند که در سال ۲۰۲۴ در مقایسه با سال قبل، تاکید بیشتری بر رفاه (well-being) خود داشته اند.  دراسپانیا نزدیک به۷۳٪ از پاسخ دهندگان سلامت خود را در اولویت  قرار دادند.

فوریه ۲۰۲۵

توضیح عکس: دانشجویان دانشگاه آدانا روی پروژه ای برای رویداد تکنوفست کار می کنند. آدانا، ترکیه، ۲۱ آگوست ۲۰۲۴ (عکس از آسوشیتدپرس)


لینک متن ترجمه:

https://www.dailysabah.com/turkiye/study-highlights-turkiyes-focus-on-ai-career-growth-in-gen-z/news